Mandalinalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket krema ( 200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 kutu mandalina konserve
- Yada 5-6 adet mandalina
- 1 paket mandalina jölesi
Mandalinalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz. Kalıbımıza döküp düzeltiyoruz.
- Kreması için; materyalleri bir kaba alıyoruz, çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folie ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
- 170 derece fırında 55- 60 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra en az yarım saate yakın fırın kapağı açık formda içinde bırakıyoruz.
- Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Jölesi için paketin üzerindeki yazdığı üzere kaynatıyoruz on dakika kadar bekliyoruz birinci sıcağı çıksın.
- Daha sonra mandalinaları kekin üzerine diziyoruz.
- Jölesini döküp bir gece buzdolabında beklettikten sonra üzerini istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.