bilgisayarci
FD Üye
Mandalina Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mandalina suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı soğuk su
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Mandalina Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mandalina suyu ve şekeri karıştırın.
- Şeker eriyince, iki çay bardağı su ile çözelti haline getirdiğiniz nişastayı ilave edin.
- Koyulaşınca kadar pişirin.
- Yağlanmış küçük bir tepsiye aktarın ve üzerini düzleyin.
- Tamamen soğuyan kadar serin bir yerde muhafaza edin.
- Soğuyan lokumu sağa sola sallayarak tepside ayırın.
- Zemine pudra şekeri ve nişastayı karıştırarak eleyin.
- Dilerseniz bolca hindistan cevizide serpebilirsiniz.
- Tepsiyi ters çevirin.
- Üzerinede aynı şekilde pudra şekerli karışımı eleyin.
- Dilediğiniz gibi dilimleyin servis tabağına alın.
- Muhafaza etmek için bol pudra şekeri ya da hindistan cevizi içerisinde muhafaza etmenizi öneririm.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.