bilgisayarci
FD Üye

Mandalina Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mandalina suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı soğuk su
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Mandalina Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mandalina suyu ve şekeri karıştırın.
- Şeker eriyince, iki çay bardağı su ile çözelti haline getirdiğiniz nişastayı ilave edin.
- Koyulaşınca kadar pişirin.
- Yağlanmış küçük bir tepsiye aktarın ve üzerini düzleyin.
- Tamamen soğuyan kadar serin bir yerde muhafaza edin.
- Soğuyan lokumu sağa sola sallayarak tepside ayırın.
- Zemine pudra şekeri ve nişastayı karıştırarak eleyin.
- Dilerseniz bolca hindistan cevizide serpebilirsiniz.
- Tepsiyi ters çevirin.
- Üzerinede aynı şekilde pudra şekerli karışımı eleyin.
- Dilediğiniz gibi dilimleyin servis tabağına alın.
- Muhafaza etmek için bol pudra şekeri ya da hindistan cevizi içerisinde muhafaza etmenizi öneririm.