Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk (Parçalanmış)
- 4 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 2 adet patlıcan
- 6 adet biber
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı yağ
Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Parçalanmış tavukları yağ koyduğunuz tencereye yerleştirin ve kısık ateşte kızarana kadar pişirin.
- Tavuklar pişerken patlıcan ve biberi kızartmalık olarak doğrayın ve kızartın.
- Pirinçlerinizi bir kaba alın ve sıcak suda dinlendirin.
- O sırada tavuklarınız kızarmış olacaktır.
- Tavukların üzerine kızarttığınız patlıcan ve biberi güzelce yerleştirin.
- Pirincinizi bir tencerede hafif yağ ile kavurun ve pirinçleri de tavuk patlıcan ve biberin üzerine dökün yerleştirin.
- Pirinci yarım parmak geçecek kadar su ekleyin ama kısım kısım koyun.
- İlk koymanız da tuz ile karıştırın onu ilave edin.
- Sonra pirinci 1 parmak geçesiye kadar daha ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişsin.
- Sonra geniş bir tepsiyi kapak gibi koyun ve ters çevirin görünüşü zaten güzel oluyor ama dilediğiniz gibi görünüşünü hafif baharat yada yeşillik ile süsleyin şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.