iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*400 gram kuşbaşı
*4 adet orta boy patlıcan
*4 adet orta boy patates
*1 adet orta boy kuru soğan
*3 diş sarımsak
*2 kase baldo pirinç
*25 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*45 kase kaynamış su
Maklube Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
Patlıcan ve patateslerimizi küp küp doğrayıp kızartıyoruz
Etimizi düdüklü tencere de ön pişirme yapıyoruz
Küçük küçük doğradığımız soğanları pilavı pişireceğimiz tencereye katıp kavuruyoruz Ön pişirme yapılan etimizi de ekliyoruz İyice kavuruyoruz Tam kavrulunca sarımsakları ilave ediyoruz İyice yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri ve kızarttığımız sebzeleri tencerenin yanına alıyoruz Etimizin üzerine önce patlıcanları seriyoruz Sonra bir kat pirinç seriyoruz Onun üzerine kızarmış patatesleri ekliyoruz Tekrar bir kat daha pirinç seriyoruz En son tuzunu karabiberini ve tereyağını ekleyip kaynayan suyu yavaş yavaş ekliyoruz Kaynamaya başlayınca tuz miktarını kontrol ediyoruz Hiç karıştırmadan kısık ateşte pişiriyoruz Pilavımız suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz Düzgün bir şekilde dağılmadan servis yapmak istiyosanız en az 1 saat dinlendirmenizi tavsiye ederim Dinlendikten sonra bir tepsiye ters çevirerek servis yapıyoruz Benim misafirim çok olduğu için bu şekilde servis yaptım Siz aile için yapıyorsanız salata ve yoğurduda pilavı servis yaptığınız tepsiye sırayla koyup sunum yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun*
*400 gram kuşbaşı
*4 adet orta boy patlıcan
*4 adet orta boy patates
*1 adet orta boy kuru soğan
*3 diş sarımsak
*2 kase baldo pirinç
*25 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*45 kase kaynamış su
Maklube Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
Patlıcan ve patateslerimizi küp küp doğrayıp kızartıyoruz
Etimizi düdüklü tencere de ön pişirme yapıyoruz
Küçük küçük doğradığımız soğanları pilavı pişireceğimiz tencereye katıp kavuruyoruz Ön pişirme yapılan etimizi de ekliyoruz İyice kavuruyoruz Tam kavrulunca sarımsakları ilave ediyoruz İyice yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri ve kızarttığımız sebzeleri tencerenin yanına alıyoruz Etimizin üzerine önce patlıcanları seriyoruz Sonra bir kat pirinç seriyoruz Onun üzerine kızarmış patatesleri ekliyoruz Tekrar bir kat daha pirinç seriyoruz En son tuzunu karabiberini ve tereyağını ekleyip kaynayan suyu yavaş yavaş ekliyoruz Kaynamaya başlayınca tuz miktarını kontrol ediyoruz Hiç karıştırmadan kısık ateşte pişiriyoruz Pilavımız suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz Düzgün bir şekilde dağılmadan servis yapmak istiyosanız en az 1 saat dinlendirmenizi tavsiye ederim Dinlendikten sonra bir tepsiye ters çevirerek servis yapıyoruz Benim misafirim çok olduğu için bu şekilde servis yaptım Siz aile için yapıyorsanız salata ve yoğurduda pilavı servis yaptığınız tepsiye sırayla koyup sunum yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun*