Makarna Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kelebek makarna
- 3 adet yumurta
- 3 adet yufka
- 1, 5su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- Maydanoz
- Peynir
Makarna Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnamıza tuz atarak haşlıyoruz.
- Daha sonradan sıvı harcımızı yapıyoruz.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serip 1 adet yufkamızı seriyoruz.
- Sosumuzdan her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- Daha sonra 2. Yufkamızı da biraz büzüştürüp yerleştiriyoruz aynı şekilde sosumuzu sürüyoruz ve makarnamızın içine peynirli maydanozlu karışımı karıştırıp yufka tepsinin üzerine döküyoruz.
- Kalan sosumuzu aynı şekilde sürüyoruz.
- En son kalan yufkamızı da gelişi güzel serip tepsinin kenarlarından sarkan yufkayla kapatıyoruz ve sosumuzu sürüyoruz isterseniz sodada kullanabilirsiniz ben bu tarifte kullanmadım.
- 1 saat kadar sosunu çekmesi için bekletiyorum.
- Daha sonra 200 derecede 45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra üzeri çok çıtır olur ise temiz bir örtü kapatıp yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.