Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (akı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
  • Susam (kavrulmuş)
  • Çörek otu yahut çekirdek içi ile çeşitlendirebilirsiniz

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için un,kabartma tozu ve mahlep hariç tüm materyalleri önden karıştırıp yoğuralım.
  2. Ardından denetimli bir biçimde yavaş yavaş un, kabartma tozu ve mahlep ek ederek hamur kıvamına getirelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimlere bölerek uzun rulolar yapıp simit formunda halkalar haline getirelim.
  4. Önce yumurta akına sonra da susamlara batırarak tepsimize alalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ????.

@secilinn_mutfagi.

Mahlep Kokulu Kıyır Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler 250 gr tereyağı / margarinde olur1 çay bardağı sıvı yağYatım çay bardağı yoğurt1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker1 paket kabartma tozuUn 5,5 kullandım ( yavaş ölçülü attın) Üzeri için Yumurta akıSusam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kandil Simiti Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı elma sirkesi1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kabartma tozu1 yemek kaşığı mahlep4 su bardağı un Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı1/4 (çeyrek) çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Pastane Tadında Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı ya da sade yağ ( oda sıcaklığında )Yarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 tatlı kaşığı mahlep1 tepeleme çay kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker1 adet yumurta sarısı (İçine)3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı İçin Malzemeler 125 gr margarin (tereyağı da olabilir)2 adet yumurta sarısı içine (beyazı dışına)2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı mor haşhaş1 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler Yarım paket oda ısısında margarin1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ2 çorba kaşığı yoğurt1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)1 tatlı kaşığı mahlep2 çay kaşığı kaşığı tuzYarım paket kabartma tozu1 yemek kaşığı sirke2 tatlı kaşığı şeker3 su bardağı un (az...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt