
Magnolya Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1-1.5 paket rastgele bisküvi çeşidi (Burçak petibör vb)
- Çilek (Muz yahut istediğiniz rastgele bir meyve)
Magnolya Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Muhallebi için; krema ve vanilin dışında tüm gereçleri tencerede uygunca karıştırıp, ocağa alalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olup kaynayan ve kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp biraz ılınmaya bırakalım. Sonrasında krema ve vanilini ekleyip uygunca karıştıralım.
- Bisküvileri rondodan geçirip unufak edelim. Meyveyi ince ince keselim.
- Geniş bardak ve kaseye bisküviden biraz dökelim ve kenarlarına meyveyi dizip biraz muhallebiyi dökelim. Bu süreci 2. Kata da uygulayalım.
- Dolapta en az 4-5 saat bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.