elektronikci
FD Üye
Maden Sulu Kuru Meyveli Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 şişe maden suyu (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakalın suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı kuru kayısı
- 1 tatlı kaşığı un
Maden Sulu Kuru Meyveli Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak meyveleri hazırlayalım. Üzüm ve kayısı sert ise yumuşaması için 10 dk sıcak suda bekletilir ve kurulanır. Kayısı minik küpler halinde doğranır.
- Yumurtalar şeker ve vanilinle köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpılır.
- Un hariç öteki materyaller eklenir ve karıştırılır.
- Un, kabartma tozu elenir ve kek harcına ek edilir homojen bir kıvam elde edilir.
- Tereyağ ile yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarılır.
- Kuru üzüm ve kayısı biraz unla karıştırılır.
- Kek harcının üzerine serpiştirilir.
- Karıştırmaya gerek yok, pişerken kekin içerisine karışacaktır.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede pişmeye bırakılır. (35-40 dk) kürdan testi yapıldıktan sonra kapatılır.
- İlk sıcağı geçince kalıptan çıkarılır ve servis yapılır. Afiyet olsun ????????orta uzunluk kalıp için bu ölçüler kâfi olacaktır.????isterseniz borcamda yahut muffin kalıplarında hazırlayabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.