
Lokmalık Puf Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta (Sarıları üzerine ayrılacak)
- 1 paket kuru maya
- Yaklaşık 8 su bardağı un
Lokmalık Puf Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı gereçler şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp üzerini örtüp 10 dakika bekleyin.
- 10 dakika sonra 3-4 su bardağı un, yumurta akları ve tuzu ekleyin. Tuz ve mayayı direk üst üste denk getirmeyin mayayı söndüremesin.
- Daha sonra unu denetimli ekleyerek yumuşak yavaşça ele yapışan bir hamur elde edin. Un çok olursa poğaçalar sert olur.
- 1 saatlik mayalanma mühletinin akabinde ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün. 15 dakika tepsi mayası için bekletin ve sonra 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyetle ????.