
Lokmalık Cevizli Rulo Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Lokmalık Cevizli Rulo Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti kaynatıp soğuması için bir kenara alın.
- Un haricindeki bütün materyalleri karıştırın en son unu azar azar denetimli ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 5 eşit modüle bölün. Bezelerden birini tezgaha alın dikdörtgen biçiminde açın ben el ile açtım siz merdane ile açmak isterseniz açabilirsiniz elle pek rahat açıldı.
- Hamurun her yerine eşit biçimde ceviz serpin ve uzun kenarından rulo halinde sarın iki parmak kalınlığında kesin yağlanmış tepsiye dizin.
- 200 derece fırında uygunca kızarana kadar pişirin.
- Birinci sıcağı çıkınca ılık şerbeti tatlının üzerine dökün ve şerbeti tam çekince servis edin. Afiyet şifa olsun.