Gaziantep'ten tüm kentlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu hanede pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta adabı olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. Velev acılı isterseniz sade bir biçimde meskende yapabileceğiniz lokanta adabı lahmacunun tanımı bugünkü metnimizde.
Lahmacun; açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot üzere baharatlarla hazırlanan materyal sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Arapça etli hamur manasına gelen lahm bi ajin'den türemiş olan lahmacun, memleketimizin en bedelli kültürlerinden birisidir. Şark yöresinde çok çokça yapılan ve münhasıran Gaziantep'te meşhur olan lahmacunu adeta lokantadan hazır almış üzere konutta pişirmeye ne dersiniz? Prodüksiyonunu metnimizde bulabilirsiniz.
LOKANTA ADABI LAHMACUN TANIMI:
MATERYALLER
1 kilogram un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
İç harcı için;
1 kg kıyma
3 adet soğan
5 diş sarımsak
İstediğiniz kadar maydanoz
2 adet kapya biberi
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) su bardağı likit yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Kekik
YAPILIŞI
Unu, tuzu ve mayayı derin bir kabın içerisine alıp ortasını havuz halinde açın.
Daha sonra suyu ek ederek yavaş yavaş yoğurun. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra 1-2 saat dinlenmesi için bekletin.
Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz. İç harç için tüm materyalleri bir kabın içerisinde karıştırın.
Hazır hale gelen hamurdan küçük bezeler alarak, lahmacun büyüklüğünde elinizle açın.
Üzerine iç harcı sürüp, 200 kademe fırında kızarana kadar pişirin.
Üzeri kızardığında fırından alın ve hamurun altını su ile ıslatın. Bu sistem kurumasını önleyecektir.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.