Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokanta usulü lahmacun nasıl yapılır?

Lokanta usulü lahmacun nasıl yapılır?
0
132

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Gaziantep'ten tüm kentlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu hanede pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta adabı olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. Velev acılı isterseniz sade bir biçimde meskende yapabileceğiniz lokanta adabı lahmacunun tanımı bugünkü metnimizde.

Lahmacun; açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot üzere baharatlarla hazırlanan materyal sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Arapça etli hamur manasına gelen lahm bi ajin'den türemiş olan lahmacun, memleketimizin en bedelli kültürlerinden birisidir. Şark yöresinde çok çokça yapılan ve münhasıran Gaziantep'te meşhur olan lahmacunu adeta lokantadan hazır almış üzere konutta pişirmeye ne dersiniz? Prodüksiyonunu metnimizde bulabilirsiniz.

LOKANTA ADABI LAHMACUN TANIMI:

MATERYALLER

1 kilogram un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için;

1 kg kıyma
3 adet soğan
5 diş sarımsak
İstediğiniz kadar maydanoz
2 adet kapya biberi
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) su bardağı likit yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Kekik



3MYwE_1562228264_01.jpg

YAPILIŞI

Unu, tuzu ve mayayı derin bir kabın içerisine alıp ortasını havuz halinde açın.

Daha sonra suyu ek ederek yavaş yavaş yoğurun. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra 1-2 saat dinlenmesi için bekletin.

Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz. İç harç için tüm materyalleri bir kabın içerisinde karıştırın.

Hazır hale gelen hamurdan küçük bezeler alarak, lahmacun büyüklüğünde elinizle açın.

Üzerine iç harcı sürüp, 200 kademe fırında kızarana kadar pişirin.

Üzeri kızardığında fırından alın ve hamurun altını su ile ıslatın. Bu sistem kurumasını önleyecektir.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütün herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Dışarıda yediğiniz enfes ve hayli doyurucu olan lahmacunu konutta de pratik bir halde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu argüman ediliyor. Üretimi epeyce kolay olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte konutta lahmacun tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Dışarıda yediğiniz enfes ve oldukça doyurucu olan lahmacunu evde de pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu iddia ediliyor. Yapımı oldukça basit olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte evde lahmacun tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Mesken üretimi hamuru ve konutta çekilen kıymasıyla meskende pratik bir halde lahmacun yapmaya ne dersiniz? Goldmaster Promax Kıyma ve Salça Makinasıyla bu mümkün. İster etinizi çekin isterseniz de yazın salçanızı, kışa hazırlığınızı yapın. Konutta Pratik Lahmacun Lahmacun içi için: 500...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt