Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokanta Usulü Hakiki Tavuk Suyu Corba

Lokanta Usulü Hakiki Tavuk Suyu Corba
0
88

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Lokanta Yordamı Gerçek Tavuk Suyu Corba Tanımı İçin Malzemeler


Tavuk suyu için :
  • 1 adet kalçalı but ya da 2 adet iri baget
  • 1 dilim limon
  • 2-3 adet tane karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 kahve fincanı tel şehriye (Tepeleme)
  • 5 su bardağı tavuk suyu️
  • Su
Meyanesi için
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ( çok dolu olmasın)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz ,karabiber, bir fiske zerdeçal

Lokanta Metodu Gerçek Tavuk Suyu Corba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuklar çok az yağda mühürlenir ve üzerine 1. 5 litre su eklenir.
  2. 1 dilim limon ,tuz ve tane karabiber eklenir ve tavuklar pişene dek haşlanır.
  3. Haşlanmış tavuklar süzülür ve didiklenir.
  4. Tereyağ eritilir ve 1 adet soğan soyularak bütün halde yağda sotelenir.
  5. Şehriyeler de tencereye alınır hafif rengi değişene dek karıştırılır. Kavurmuyoruz!!
  6. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve şehriyeleri haşlıyoruz.
  7. Hafif canlı kıvamda olacak.
  8. Haşlanan şehriyelere tavuk suyunu ekleyip kaynaması beklenir.
  9. Tavuk modülleri eklenir ve 5 dakika kaynatılır.
  10. Meyane materyalleri çırpılır ve tavuk suyundan bir kepçe ile ılıtılır. Karıştırarak çorbaya eklenir, 1-2 dakika sonra çorbanın altı kapatılır.
  11. Çorba söndürülünce kapağını tam kapatmıyoruz ki kesilmesin !.
Lokanta Yöntemi Gerçek Tavuk Suyu Corba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü) Tanımı İçin Materyaller 2 tane tavuk kalça ya da göğüs eti3 su bardağı su3 su bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı tuz Terbiye için: 4 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı un1 tane yumurta sarısı Sosu : 3 diş sarımsak1.5 yemek kaşığı sirke6-7 damla limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Lokanta Yordamı Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 adet tavuk but1 su bardağı olağan soğuk su8 su bardağı tavuk suyu1 çorba kaşığı tereyağ4-5 çorba kaşığı sıvı yağ4 dolu çorba kaşığı un1 su bardağı haşlanmış nohut1 dolu kase didilmiş tavukTuz Terbiyesi için; 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
Tavuk Sulu Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı kırmızı mercimek1 soğan1 havuçTuz Tavuk Sulu Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle tavuk suyumuzu tencereye alıyoruz. Üzerine soğan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Lokanta Yöntemi Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler 2 adet tavuk baget1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet havuç1 adet patatesTuz, karabiber Lokanta Yordamı Tavuk Haşlama Tanımı Yapılışı Öncelikle yağladığımız tenceremizde bagetlerimizi gerili önlü mühürlüyoruz ve kenara alıyoruz. Birebir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Tavuk Suyu Çorba (Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg çorbalık tavuk1 soğan1 çay kaşığı tane karabiber öğütülmüş2 tatlı kaşığı tuz1 adet havuç2 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı un1 fincan tel şehriye1 yemek kaşığı zeytinyağıYarım limon suyu Tavuk Suyu Çorba (Havuçlu) Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt