
Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı dolusu un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtaları karışım köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve kabuğunuda rendeleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Yağlamış olduğunuz kek kalıbına hamuru dökerek 160 derecede ısıttığınız fırında 45 dk kadar pişirin. Varsa fanlı ayar tercih edin.
- Kekin içinin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol ederek fırından alabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz.