
Limonata Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet dondurulmuş limon
- 1 adet dondurulmuş büyük portakal
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1/2 (yarım) çay bardağı bal
- 5-6 kol ayıklanmış nane yaprağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
- 12 bardak su (200 ml’lik)
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dondurulmuş limon, portakal be şekeri püre haline gelene kadar rondoda çekelim.
- Çektiğimiz püreyi suya ekleyelim.
- Sonra limon tuzu, nane ve balı da ekleyip bal içinde uygunca eriyene kadar karıştıralım. Şayet daha canlı bir renk istiyorsanız bu basamakta çay kaşığının ucuyla zerdeçal ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığımız karışımı 15-20 dk (arada tadına bakın kimi limon kabukları acımsı tat verebiliyor koşa müddette )kadar beklettikten sonra süzerek şişelere dolduralım ve buzdolabında koruma edelim.Afiyetler olsun ????.