Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 6 modül kemiksiz derisiz tavuk eti
- 1 paket makarna
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kekik
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 paket krema
- Yarım çay bardağı sut
- Yarım limon suyu
- Yarım limon rendesi
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Dereotu
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
- Başka yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
- Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme süreci uyguladım.
- Akabinde krema, süt ve 2-3 kısım dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
- Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek biçimde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ek edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
- Evvelce ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.