teknolojiuzmani
FD Üye
Lezzetlimi Lezzetli Şipşak Zoodle Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük kabak
- 300 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- Süt (1 su bardağından birazcık fazla)
- Un (3 tatlı kaşığı)
- Kaşar peyniri (rende ya da küçükçe kesilmiş)
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Lezzetlimi Lezzetli Şipşak Zoodle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkadıktan sonra tıpkı makarnamsı şeklini vermemiz gerekiyor. Bunun için sebze soyacaklarının dişlerinin biraz daha büyük olanından bir edevat kullanıyoruz. Eğer elinizde yoksa, kabaklarınızı ince şeritler halinde kesebilirsiniz. Kenarda sabırla beklesinler bizi kabaklarımız.
- Tavamızı alalım, güzelce tereyağı ve zeytinyağımızı ısıtalım.
- Önce sarımsaklarımızı kavurduktan sonra, kıymamızı kavurmak için ekleyelim.
- Şimdi, bir su bardağı (büyükçe olur) sütün içine kaşık kaşık unumuzu koyalım ve karıştıralım.
- Karışımımızı kıymalarımız kavrulduktan sonra ekleyeceğiz.
- Ve ekledik. Akabinde kaşarlarımızı da atıyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Böylece “çakma şekilde” yaptığımız beşamel sos yoğunlaşacak, kaşarların erimesi ile de birlikte tam bir sos havasına gelecek. Tabii ki kıymamızın kavrulduğu o lezzetli yağ da orada şans eseri bulunmuyor. Hepsi lezzet için, aynı tavada unutmayın!.
- Sosumuz yoğunlaşınca kabaklarımızı atalım ve birkaç dakika karıştıralım. Aman dikkat ediniz! kabaklarımızı pişirmiyoruz! sadece sos içine geçsin diye ekliyoruz. Tarifin güzelliği kabağın azıcık diri kalması, dişe gelmesi ve makarna gibi bizlere hoş bir tat sunması!Ne kadar kolay değil mi? servis etmeye hazırız artık!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.