Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
Kullandığım ölçü: 250 ml su bardağı
- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- İsteğe bağlı 1 paket vanilya
Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
- Orta uzunluk bir tencereye şekerimizi, sütümüzü ve suyumuzu koyalım.
- Şekerimiz eriyinceye kadar kaynatıp şerbeti ocaktan alalım.
- Daha sonra içine hoş aroma katması için vanilya ekliyoruz.
- Öteki taraftan derince geniş bir tencereye tereyağ yahut margarini koyup eritin.
- Eriyince üzerine sıvı yağ ekleyin.
- Daha sonra unu da ekleyip kısık ateşte en az 30 dakika rengi dönene kadar güzelce kavurun.
- Gereğince kavrulan un kendini salacak ve karıştırılması daha kolay olacaktır.
- 30 dakikadan az kavrulursa topaklanma olabilir. Bu yüzden sabırlı bir formda kavrulmalıdır.
- Kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaşça ekleyip topaklanmaması için süratli bir biçimde karıştırıyoruz.
- Büsbütün şerbeti çekip pürüzsüz bir kıvama gelince helvanız olmuş demektir.
- Form verip servis edebilirsiniz.
????Not : ben cevizi farklı bir tavada yavaşça kavurduktan sonra pişen helvanın içine ekleyip karıştırdıktan sonra servis ediyorum.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.