Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Leziz Patlıcan Musakka Tarifi (Tencerede)

Leziz Patlıcan Musakka Tarifi (Tencerede)
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram kıyma

Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanlarımızı yıkayalım ve yeşil saplarını keselim. Kabuklarını şerit formunda keselim. Ortadan 2 ye bölerek patlıcanlarımızı dilimleyelim.
  2. Bir kaba tuzlu su koyup dilimlediğiniz patlıcanları 15-20 dk tuzlu suda bekletelim. Akabinde süzerek bir peçete üzerine koyun suyunu çekmesi için. (ya da havlu bez kullanabilirsiniz.)
  3. Bir tencereye yağ koyalım. Yağımız kızdığında patlıcanları içine atıp kızartalım.
  4. Kızaran patlıcanlarımızı peçete serili bir kaba alıp koyalım, yağını çekmesi için.
  5. Ayrı bir tencereye yağınızı koyun. Soğan, biber, sarımsaklarınızı doğrayıp kavurun.
  6. Ardından kıymanızı ekleyin, tane tane olana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin bir 5 dk bu formda pişirin.
  7. Üzerine kızartmış oldugunuz patlıcanları ekleyip karıştırın.
  8. Kaynatmış olduğunuz suyu üzerine çok az geçecek formda ekleyip yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirmeye bırakın.Afiyet olsun.

Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt