Lavaşta Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
Lavaş için
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz maya
- Aldığı kadar un
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet kuru soğan
- Yaklaşık bir bağ maydanoz
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
Lavaşta Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle lavaşı hazırlayın uygun bir kaba su tuz ve mayayı koyun karıştırın.
- Üzerine azar azar unu ek edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Bekletmeden hamuru yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın tezgah üzerinde un ve oklava yardımıyla yeterlice açıp teflon tavada önlü artlı pişirin kenara alın.
- Tavuk göğsünü ufak ufak doğrayıp uygun bir tavaya koyun ocağa alın kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tereyağı ve baharatları ek edin bir ölçü söyleyen kenara alın.
- Yıkanmış domates ve maydanozu ufak ufak doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın üzerine tuz ve sumağı ek edin karıştırın.
- Lavaşı servis tabağına alın sırasıyla tavuk domates maydanoz ve soğanı koyun. Dilediğiniz üzere sarıp yiye bilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.