teknolojiuzmani
FD Üye

Lavantalı İngiliz Çöreği (Lavantalı Scones) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Soğuk)
- 45 gram toz şeker (3 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi veya limonsuyu (Buttermilk yapmak için kullanılacak)
- 350 gram un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı lavanta (Toz haline getirilmiş)
- 200 gram kaymak
- 2 yemek kaşığı ahududu reçeli
Lavantalı İngiliz Çöreği (Lavantalı Scones) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzün içine elma sirkesi yoksa limonsuyu ekleyip karıştıralım ve 5- 6 dakika dolaba kaldırın (Soğuk süt kullanılacak)
- Karıştırma kabına unu, toz şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu alalım güzelce karıştıralım. Üzerine tereyağını alalım ve parmak uçlarını kullanarak kırıntı hamuru yapalım.
- Üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekleyip hamuru spatula ile karıştıralım (Fazla yoğurmayın) üzerine limon kabuğu rendesi ve lavanta ekleyip hamuru çok yoğurmadan toparlayalım streç film ile kapatıp 30 dakika dolapta dinlendirelim.
- Dolaptan çıkarıp hafif unlu tezgahta 2 parmak kalınlığında açalım. Dilerseniz yuvarlak şekiller çıkartabilirsiniz. Ben üçgen şeklinde kestim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla süt sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri için; kaymak ve ahududu reçelini karıştıralım.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine reçelli karışımı sürelim. Dilediğiniz meyve ile servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.