iltasyazilim
FD Üye
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kıyma
*3 adet orta boy soğan
*3 adet orta boy domates
*Bir tutam maydanoz
*1 adet kırmızı biber
*1 adet yeşil biber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay bardağına yakın sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Tüm sebzeler inçe bir şekilde kıyılır
* Kıyma ile birlikte suyu sıkılmış soğan kaba konur Salça ile birlikte biraz yoğurulur
*Daha sonra domates ( suyu sıkılmış olarak), maydanoz ve biberler kaba eklenir
*Baharatların da karıştırılmasıyla tüm malzemeler tekrardan karıştırılır
*En sonunda yağ eklenir ve pide fırınına gönderilir
Bazı yörelerdeki pide fırınları lahmacun şeklinde pişirmemektedir, Kayseri’de olduğu gibi Bu nedenle benim lahmacunum biraz pide görünümlü lahmacun olmak zorunda kaldı?*Marul, domates, soğan salatası ve yeşillikler lahmacunun olmazsa olmazlarıdır Şimdiden afiyet olsun?
Not: Tarifi annemden alıp yaptım Elbette onunki kadar Harika olmadı ama yine de ilk yapışıma göre fena değildi??
*300 gr kıyma
*3 adet orta boy soğan
*3 adet orta boy domates
*Bir tutam maydanoz
*1 adet kırmızı biber
*1 adet yeşil biber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay bardağına yakın sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Tüm sebzeler inçe bir şekilde kıyılır
* Kıyma ile birlikte suyu sıkılmış soğan kaba konur Salça ile birlikte biraz yoğurulur
*Daha sonra domates ( suyu sıkılmış olarak), maydanoz ve biberler kaba eklenir
*Baharatların da karıştırılmasıyla tüm malzemeler tekrardan karıştırılır
*En sonunda yağ eklenir ve pide fırınına gönderilir
Bazı yörelerdeki pide fırınları lahmacun şeklinde pişirmemektedir, Kayseri’de olduğu gibi Bu nedenle benim lahmacunum biraz pide görünümlü lahmacun olmak zorunda kaldı?*Marul, domates, soğan salatası ve yeşillikler lahmacunun olmazsa olmazlarıdır Şimdiden afiyet olsun?
Not: Tarifi annemden alıp yaptım Elbette onunki kadar Harika olmadı ama yine de ilk yapışıma göre fena değildi??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.