Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun İçi Tarifi

Hoş geldin! akan02 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Lahmacun İçi Tarifi
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lahmacun-ici-tarifi.jpg

Lahmacun İçi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo yağlı kıyma
  • 3 büyük adet kuru soğan
  • 2 büyük adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı isot (urfa biberi)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • Tuz

Lahmacun İçi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karıştırma kabına kıymayı alın.
  2. Soğanı soyup rondodan çok küçük olacak biçimde çekin.
  3. Su ekleyip süzgeçe döküp süzün .
  4. Çektiğimiz soğanı acılığı gitsin diye ben daima çektikten sonra yıkarım.
  5. Avucumuzun içerisinde sıkarak fazla suyunu alıyoruz .
  6. Daha sonra kıymaya ekliyoruz .
  7. Maydanozu da çok incecik kıyıyoruz ve sarımsağı da rendeliyoruz onuda kıymaya ekliyoruz .
  8. Domatesi de rondodan geçiriyoruz.
  9. Domatesi ve öteki kalan tüm materyalleri de ekleyip güzelce yoğurun.
  10. Salçası ve yağı az gelirse ekleme yapabilirsiniz.
  11. Biz lahmacun içini bu formda hazırlıyoruz daha sonra mahalle fırınına götürüp lahmacunu yaptırıyoruz.
 
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt