iltasyazilim
FD Üye
Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Lahana
*Haşlamak için sıcak su
*Turşu suyu için
*3 buçuk çay bardağı hazır su
*3 çay bardağı sirke
*3 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Turşu kurmak için
*2 lt lik cam kavanoz ve yarım litre cam kavanoz
*1 su bardağı kabuğu soyulmuş sarımsak
*1 kilo havuç
*5 tane acı cin biberi
*İsteğe bağlı nohut(turşuyu mayalandırır ve uzun süre bozulmayan turşu olur)
Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Ben dolma yaptım Lahana yaprakların içini ve sarılmayan yaprakları bir kabın içine koydum Kalın şekilde marul dograr gibi dogradım ve iyice yıkayım suyunu süzdüm Tencerede kaynayan su içine 2 seferde koydum süzekli kaşık ile ara sıra karıştırıp 2*dk haşladım Yani biraz yumuşattım sadece söndürüp yumuşattım(sıcak suya batırıp karıştır ve çıkar) Soğuk su dolu bir kap içine süzekli kaşık ile lahanayı soğuk suya attım Sonra soğuk suya tutup yıkayıp süzdüm Süzekte süzülen lahanalar hazır
1 su bardağı sarımsak ayıkladım ve yıkadım
1 kilo havuçun kabuğunu soy ve yıka halka şeklinde doğra
Turşu suyu için de bir kap içinde hazır su(yada kaynatılıp soğutulmuş su) sirke ve tuzu koy ve tuz eriyene kadar karıştır ve limon tuz ekle Turşu suyu hazır
10 tane nohut yıka
Temiz 2lt kavanoza 8 tane sarımsak ve nohut koy üzerine iki avuç lahana koy Üzerine havuç koy(sırayla lahana havuçu kat kat koy ve bastır hava almasın)tam ortaya 5 tane sarımsak at tekrar lahana ve havuç ile doldur en üstte de acı biberi kenarlara koy yine en üstte 10 tane sarımsak koy iyice bastır ağzına kadar kavanoz dolu olacak turşu suyunu lahana turşunun üzerine dök suyunu kavanozun ağız kısmına kadar doldur Kapağını sıkı kapat
Benim turşu su arttı onunlada yarım kiloluk kavanoza biraz daha havuç turşusu yaptım sadece havuç ve sarımsak ile yine kalan sarımsakları kavanozun altına ortasına ve üstüne sarımsak koydum kalan suyu koyup kapağını sıkıca kapattım
1 buçuk ay sonra yemeğe hazır Afiyet olsun
*Lahana
*Haşlamak için sıcak su
*Turşu suyu için
*3 buçuk çay bardağı hazır su
*3 çay bardağı sirke
*3 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Turşu kurmak için
*2 lt lik cam kavanoz ve yarım litre cam kavanoz
*1 su bardağı kabuğu soyulmuş sarımsak
*1 kilo havuç
*5 tane acı cin biberi
*İsteğe bağlı nohut(turşuyu mayalandırır ve uzun süre bozulmayan turşu olur)
Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Ben dolma yaptım Lahana yaprakların içini ve sarılmayan yaprakları bir kabın içine koydum Kalın şekilde marul dograr gibi dogradım ve iyice yıkayım suyunu süzdüm Tencerede kaynayan su içine 2 seferde koydum süzekli kaşık ile ara sıra karıştırıp 2*dk haşladım Yani biraz yumuşattım sadece söndürüp yumuşattım(sıcak suya batırıp karıştır ve çıkar) Soğuk su dolu bir kap içine süzekli kaşık ile lahanayı soğuk suya attım Sonra soğuk suya tutup yıkayıp süzdüm Süzekte süzülen lahanalar hazır
1 su bardağı sarımsak ayıkladım ve yıkadım
1 kilo havuçun kabuğunu soy ve yıka halka şeklinde doğra
Turşu suyu için de bir kap içinde hazır su(yada kaynatılıp soğutulmuş su) sirke ve tuzu koy ve tuz eriyene kadar karıştır ve limon tuz ekle Turşu suyu hazır
10 tane nohut yıka
Temiz 2lt kavanoza 8 tane sarımsak ve nohut koy üzerine iki avuç lahana koy Üzerine havuç koy(sırayla lahana havuçu kat kat koy ve bastır hava almasın)tam ortaya 5 tane sarımsak at tekrar lahana ve havuç ile doldur en üstte de acı biberi kenarlara koy yine en üstte 10 tane sarımsak koy iyice bastır ağzına kadar kavanoz dolu olacak turşu suyunu lahana turşunun üzerine dök suyunu kavanozun ağız kısmına kadar doldur Kapağını sıkı kapat
Benim turşu su arttı onunlada yarım kiloluk kavanoza biraz daha havuç turşusu yaptım sadece havuç ve sarımsak ile yine kalan sarımsakları kavanozun altına ortasına ve üstüne sarımsak koydum kalan suyu koyup kapağını sıkıca kapattım
1 buçuk ay sonra yemeğe hazır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.