iltasyazilim
FD Üye
Labneli Köz Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet büyük boy patlıcan
*3 adet orta boy kapya biber
*100 gram labne
*1 dolu yemek kaşığı mayonez
*1 su bardağı yoğurt
*1 avuç ince kıyılmış maydanoz
*Tuz
Sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Labneli Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı 2 adet büyük boy patlıcanı ve 3 adet orta boy kapya biberi fırında ya da közmatikte közlüyoruz Közlenen patlıcanlar ve kapya biberler soğuduktan sonra kabukları soyulup çok ince bir şekilde bıçakla dövüyoruz 1 avuç ince kıyılmış maydanozu da közlenmiş patlıcan ve bibere ekleyip karıştırıyoruz
Bir kapta 100 gram labneyi, 1 dolu yemek kaşığı mayonezi ve 1 su bardağı yoğurdu çırpıyoruz, karıştırıyoruz
Hazırladığımız her şeyi karıştırıyoruz Göz kararı tuzu da ekledikten sonra servis tabağına alıyoruz
Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını ve
1 yemek kaşığı sıvı yağı tavada eritiyoruz Kızdıktan sonra 1 çay kaşığı pulbiberi ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biberi ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz
Servis tabağına aldığımız köz patlıcan mezemizin üzerine hazırladığımız sostan gezdiriyoruz Buzdolabında muhafaza ediyoruz Afiyet olsun
Eğer süzme yoğurt değil normal yoğurt kullanacaksanız servis zamanı yoğurt sosla közlenmiş patlıcan karışımını birleştirin Yoksa tüketeceğiniz zamana kadar mezeniz sulanır
*2 adet büyük boy patlıcan
*3 adet orta boy kapya biber
*100 gram labne
*1 dolu yemek kaşığı mayonez
*1 su bardağı yoğurt
*1 avuç ince kıyılmış maydanoz
*Tuz
Sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Labneli Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı 2 adet büyük boy patlıcanı ve 3 adet orta boy kapya biberi fırında ya da közmatikte közlüyoruz Közlenen patlıcanlar ve kapya biberler soğuduktan sonra kabukları soyulup çok ince bir şekilde bıçakla dövüyoruz 1 avuç ince kıyılmış maydanozu da közlenmiş patlıcan ve bibere ekleyip karıştırıyoruz
Bir kapta 100 gram labneyi, 1 dolu yemek kaşığı mayonezi ve 1 su bardağı yoğurdu çırpıyoruz, karıştırıyoruz
Hazırladığımız her şeyi karıştırıyoruz Göz kararı tuzu da ekledikten sonra servis tabağına alıyoruz
Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını ve
1 yemek kaşığı sıvı yağı tavada eritiyoruz Kızdıktan sonra 1 çay kaşığı pulbiberi ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biberi ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz
Servis tabağına aldığımız köz patlıcan mezemizin üzerine hazırladığımız sostan gezdiriyoruz Buzdolabında muhafaza ediyoruz Afiyet olsun
Eğer süzme yoğurt değil normal yoğurt kullanacaksanız servis zamanı yoğurt sosla közlenmiş patlıcan karışımını birleştirin Yoksa tüketeceğiniz zamana kadar mezeniz sulanır