Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuymak Tarifi

Kuymak Tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
kuymak-tarifi.jpg

Kuymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeçil peyniri

Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir tava ya öncelikle tereyağımızı alıyoruz ve eritiyoruz.
  2. Daha sonrasında mısır unumuzu ekliyoruz üç dk kavuruyoruz.
  3. Daha sonra bir bardak suyumuzu ekliyoruz tahta kaşıkla karıştırıyoruz 5 dakika da bu formda karıştırıyoruz ve çeçil peyniri ekliyoruz karıştırıyoruz ve üstünü kapatıp bir iki dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kuymak Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı mısır unu2 su bardak su1 tatlı kaşığı tuzÇeçil peyniri Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle bir tavaya tereyağımızı alıyoruz ve eritiyoruz. Daha sonra mısır unumuzu ekliyoruz üç dakika kavuruyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin)2 yemek kaşığı mısır unu1 su bardağı ılık su1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri(herhangi eriyen peynir de olur)1 çay kaşığı tuz′ Kuymak (Mıhlama) Tanımı Yapılışı Tavaya yağımızı ve mısır unumuzu alıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Hepimizin Sevdiği Kuymak Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı mısır unuYarım su bardağı su (unun cinsine nazaran su artırılabilir)200 gram kadar kaşar peyniri ve çeçil peyniri karışıkYeteri kadar tuz Hepimizin Sevdiği Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kuymak Tanımı İçin Materyaller 6-7 yemek kaşığı doğal köy kaymağı5 yemek kaşığı mısır unu1,5 su bardağı suKaşar peyniri Kuymak Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tavaya kaymağı alıyoruz eritiyoruz. Akabinde mısır ununu ekleyip 7-8 dakika kavuruyoruz. Bu etapta kıvamı uygun olmadı diye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kuymak Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı mısır unu1 su bardağı su1 dolu yemek kaşığı tereyağı1 kase kadar çeçil peyniri (Farklı kaşar yahut kolot peyniriyle falanda karıştırabilirsiniz)Tuz (Damak tadınıza göre) Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle teflon tavaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt