teknolojiuzmani
FD Üye

Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5.5 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 kase tel peynir
- Yarım kase kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve sıvı yağ tavaya alınır. Tereyağ eriyince içine mısır unu eklenir rengi dönene kadar kavrulur (Kısık ateşte yakmadan kavurmaya dikkat edin)
- Rengi döndükten sonra süt eklenir, karıştırır, su eklenir, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
- İçine peynirler ve tuz eklenir peynirler eriyip tereyağ üstüne çıkana kadar pişirilir.
- Yağ üstüne çıktıktan sonra servise hazırdır.