Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuymak (Mıhlama)

Kuymak (Mıhlama)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kuymakmihlama.jpg

Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5.5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 kase tel peynir
  • Yarım kase kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuymak (Mıhlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağ ve sıvı yağ tavaya alınır. Tereyağ eriyince içine mısır unu eklenir rengi dönene kadar kavrulur (Kısık ateşte yakmadan kavurmaya dikkat edin)
  2. Rengi döndükten sonra süt eklenir, karıştırır, su eklenir, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
  3. İçine peynirler ve tuz eklenir peynirler eriyip tereyağ üstüne çıkana kadar pişirilir.
  4. Yağ üstüne çıktıktan sonra servise hazırdır.
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt