Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Küstüm Otu

Küstüm Otu
0
53

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Küstüm Otu küstüm otu küstüm çiçeği bakımı çiçeğinin bakımı otu faydaları çiçeği faydaları 1548822176 1548822176 kustumotu5c5126a5ed029kustumotu5c5126a5ed029 http:wwwdogakolejicomResimlerImage00kstm Küstüm otunun çok acayip bir savunma sistemi vardır Bu bitkinin yapraklarına dokunulduğunda birkaç saniye içinde, sapla birlikte yapraklarının gövdeye içten yaslandığı görülecektir Eğer bitkiyi rahatsız eden etki devam ederse bu kere küstüm otu aşağıya dürüst Ikinci bir hareket yaparak gövdesinin üzerindeki sivri dikenleri ortaya çıkarır Bu da böcekleri kaçırmak için yeterlidir Bitkideki bu hareketi gerçekleştiren mekanizma elektrik akımlarıyla başlar Bu akıntı aynı insan vücudundaki sinirlerden geçen akım gibidir Bitkinin reaksiyonları bizde olduğu dek seri değildir aynı zamanda bitki özünü içeren kanallar aracılığıyla iletilen elektrik sinyalleri 30 santimetrelik mesafeyi biriki saniye içinde geçer Isı ne dek yüksek olursa, reaksiyon pek süratli olur Her bir yaprağın dibi (yaprağın sapıyla birleştiği yerde), oldukça şişkindir Buradaki hücreler sıvıyla doludur Uyarı buraya ulaştığı zaman, yaprağın dibindeki şişkinliğin daha aşağı yarısı bir anda suyunu boşaltır ve aynı anda diğer üst benzeri, bu suyu kendi bünyesine alır ve yaprak aşağıya doğru düşer Bu Nedenle uyarı saplar boyunca ilerlerken, yapraklar domino taşları gibi teker teker, ardı ardına kapanır Bu şekilde bir savunma hareketinden sonra, bitkinin her tarafta hücrelerini doldurup, yapraklarını açabilmesi için 20 dakika gereklidir Arum Zambağı Arum zambağı döllenmeye hazırlanmış ışık halkası gelince keskin kokulu bir amonyak gazı (N) yaymaya başlar Çiçeğin son derece acayip bir yapısı vardır Polenlerinin bulunduğu birim, beyaz yapraklı yapının içinde dip taraftadır ve dıştan görünmez Bu yüzden sadece koku dağıtmak böceklerin dikkatini sürüklemek için tatmin edici değildir Polenler döllenmeye hazırlanmış olduğunda zambak saldığı kokuyla birlikte çiçeğinin dışta kalan bölümünü de ısıtır İşte bu yalnızca parlak saatlerde ve bir gün içerisinde gerçekleşen ısınma ve koku böcekler için fazla çekicidir Bu ısı ve koku nasıl ortaya çıkıyor sorusunu cevabını bulmaya çalışan bilim adamları bitkinin ****bolizmasında gerçekleşen hızlanma sonucunda ortaya özel bir asit çıktığını bulmuşlardır Glutanamik asit denen bu maddenin kimyasal yollarla parçalanması sonucunda çiçeğin yaydığı ısı ve koku oluşur Bu sayede böcekler çiçeğe gelirler Ne var fakat böcekler için bu tatmin edici değildir çünkü arum zambağının çiçek tozu tozları dipte kapalı torbacıklarda bulunur Çiçek buna da hazırlıklıdır Yağlı olan dış yüzeyi nedeniyle gelen böcekler kayarak aşağı çiçeğin içine düşerler ve yeniden da kaygan duvarlardan yukarı tırmanamazlarBulundukları bölümde çiçeğin kadınsı organlarının ürettiği şekerli bir sıvı vardır Keza gece olunca polenlerin kapalı olduğu torbacıklar da açılır ve böcekler bunlara bulanırlar Böcekler çiçeğin içinde bir gece kalırlar Sabahtan olunca çiçeğin üstünde bulunan dikenler bükülerek böceklerin yukarı tırmanması için meren işlevi görürler Merenden tırmanan böcekler, özgürlüklerine kavuşur kavuşmaz görevlerini yapmak için dölleyici çiçek tozu yükleriyle birlikte diğer bir zambağa giderler Passiflore Çiçeği Göz Alıcı bir güzellikte olan Passiflore çiçeği, yaprakları üzerinde yer alan ufak iğneler doğru düşmanı olan tırtıllara karşısında koyabilmektedir Bu iğneler, yumurtadan çıkan tırtılların en minik bir yer değiştirmesi halinde bedenlerine saplanır Böylece, passiflore çiçeği, bu tırtıllar henüz doğup ona zarar vermeden önlemini almış olur Kardelenler Çevremizdeki güzellikler bazen epeyce güzel biçimlerde belirirler Kışın kar örtüsünün aşağıda donmuş bir şekilde korunan kardelenler, baharda karların erimesi ile birlikte çiçek açarlar Karların içinden çıkan bu heybetli alımlılık ve renk cümbüşü, Allah'ın yaratışındaki kusursuzluğun ve ihtişamın örneklerinden sadece bir tanesidir Taş Kaktüsü Resimde görülen bu canlı kayalar doğrusu toprağın aşağı gizli olan bir bitkinin etli yapraklarıdır Çiçek açmadığı zamanlarda bir kayadan farksız olan taş kaktüs bitkisi gerçekten hakiki bir kaktüs değildir Kayaya eş görünüşü onun düşmanlarından bir şekilde korunmasını sağlar Genlisia Genlisianın tuzağı, hayvan bağırsağına aynı Toprak altında dallanmış olan yaprakları, içi manâsız borular şeklindedir Topraktan çekilen su bu borularda ilerler Boruların uçlarındaki yarıklarda, bitkinin içine doğru yönelmiş bir akış vardır Bu akış, bitkinin içinde su pompalayan tüycüklerden kaynaklanır Su içindeki böcekler ve diğer organizmalar, sızıntı sebebiyle boruların uçlarındaki yarıklardan içeri doğru sürüklenir Bu sürüklenme baştan başa geçtikleri her yer uçları aşağıya bakan kalın ve sert tüylerle kaplıdır Tüycükler de birer sübap gibi meslek görerek, böceği bitkinin içine dürüst iten Ikinci bir tesir meydana getirirler Kurban içerilere doğru ilerledikçe bir dizi öldürücü sindirim beziyle karşı karşıya kazanç Sonunda da Genlisianın besini olmaktan kurtulamaz​  

858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt