Kuskus Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuskus
- 4 su bardağı sıcak su
- Tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
Kuskus Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben tüm pilavları et ve tavuk suyuyla pişince daha lezzetli bulurum fakat siz tercih etmezseniz sade olarak pişirebilirsiniz
- Öncelikle 1 paket kuskustan bir ölçü evvelce zeytinyağı döktüğümüz tenceremize döküp kavurmaya başlayalım.
- Kavurup rengini uygunca döndürdüğümüz kuskusların üzerine geri kalan kuşkularımızı koyalım tekrar 2-3 dakika hepsini kavuralım.
- Daha sonra kaynattığımız suyu ve tavuk suyu kullandım onu ekleyelim. Ve tuz ekleyip son defa karıştıralım.
- Kuskus pilavı pirinç pilavı üzere daha sıkıntı olmadığı için ben su konusunda daha esnek davranıyorum birinci etapta üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşe alıp demlenerek pilavımı pişiriyorum.
- Fakat koyduğunuz su yetersiz gelirse üzerine bir ölçü daha ek edebilirsiniz kuskus pilavı suyu kaldırıyor.
- Altını kıstığımız tencerenin kapağını suyunu çekene kadar hiç açmıyoruz. Daha sonra suyunu çekince son kere karıştırıp biraz daha demlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun

.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.