Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kuskus-pilavi.jpg

Kuskus Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuskus
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz

Kuskus Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Ben tüm pilavları et ve tavuk suyuyla pişince daha lezzetli bulurum fakat siz tercih etmezseniz sade olarak pişirebilirsiniz ☺️.
  1. Öncelikle 1 paket kuskustan bir ölçü evvelce zeytinyağı döktüğümüz tenceremize döküp kavurmaya başlayalım.
  2. Kavurup rengini uygunca döndürdüğümüz kuskusların üzerine geri kalan kuşkularımızı koyalım tekrar 2-3 dakika hepsini kavuralım.
  3. Daha sonra kaynattığımız suyu ve tavuk suyu kullandım onu ekleyelim. Ve tuz ekleyip son defa karıştıralım.
  4. Kuskus pilavı pirinç pilavı üzere daha sıkıntı olmadığı için ben su konusunda daha esnek davranıyorum birinci etapta üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşe alıp demlenerek pilavımı pişiriyorum.
  5. Fakat koyduğunuz su yetersiz gelirse üzerine bir ölçü daha ek edebilirsiniz kuskus pilavı suyu kaldırıyor.
  6. Altını kıstığımız tencerenin kapağını suyunu çekene kadar hiç açmıyoruz. Daha sonra suyunu çekince son kere karıştırıp biraz daha demlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️☺️.
Kuskus Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt