Kuşkonmaz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet yeşil kuşkonmaz
- 1 adet beyaz kuşkonmaz (sadece yeşil ile de olur zira bizde beyaz bulunmuyor lakin konservesi olabilir)
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket krema
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı et suyu yahut soğuk su
- Tuz, karabiber, kırmızı biber ️
Kuşkonmaz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşil kuşkonmazları temizleyip ince doğrayalım. ( çok körpe ise soymaya gerek yok.)
- Beyaz kuşkonmazı evvel soyalım ve ince doğrayalım.
- Tavaya biraz zeytinyağı koyup kuşkonmazları öldürelim.
- Çorba yapacağımız tencereye tereyağını koyalım ve unu hafif pembeleşinceye ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kuşkonmazları içine koyup karıştıralım.
- Bu ortada soyduğumuz beyaz kuşkonmazın dış kabuklarını da bir bardak su ile kaynatalım. Süzüp suyunu da ek edelim. (böylece kuşkonmazın kendine has rahiyası daha çok ortaya çıkıyor).
- Ayrıca et suyunu da koyup kaynamaya bırakalım.
- On dakika sonra süt ve kremayı ekleyerek daima karıştıralım ki kesilmesin.
- Tuz ve baharatlarını ayarlayalım, altını kapatalım.
Geleneksel tıp dünyasının vazgeçilmez bitkisi kuşkonmaz besin pahası epeyce yüksek ve antioksidan özelliğinin yanısıra kalp ve kemik sıhhati için de faydalı.
Çorbası da çok lezzetli ????.
Deneyin, göreceksiniz.
Kuşkonmaz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı