Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tepeli tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce helvanın şerbetini yapmakla başlayalım.
- Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp ocakta orta ateşte kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Helva için tencereye yada geniş bir tavaya yağları koyup orta ateşte eritelim.
- Üzerine irmiği ilave edip karıştırarak rengi altın rengini alıncaya kadar kavuralım.
- En son kuş üzümü ekleyip karıştıralım şerbetin içine helvaya dökmeden önce vanilya koyup karıştıralım.
- Kepçeyle yavaş yavaş helvaya dökerek bir yandan karıştıralım hiç durmadan.
- Hepsini şerbetin bu şekilde bitirelim helvanın çorba gibi olması sizi endişelendirmesin.
- Helva kendini toplayana kadar karıştırmaya devam edelim kendini toplayınca ocaktan alalım.
- Kapağını kapatıp 10 dakika bekletelim ve sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.