Yumuşacık Ballı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı doruklu şeker
- Yarım çay bardağı bal
Yumuşacık Ballı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya sıvı yağı ve tereyağını alıp ocağa alalım.
- Üzerine irmiği koyup orta ateşte kavurmaya başlayalım.
- İrmik kavrulurken farklı bir tencereyede şerbetini kaynatıp kenara alalım.
- Helva kavrulup rengi dönünce yani buğday rengini alana kadar kavuralım.
- Kavrulan helvaya şerbeti yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edelim.
- Toparlanana kadar karıştıralım helva kendini toplayınca yarım çay bardağı balı ek edip tekrar karıştıralım.
- Balı helvaya yedirdikten sonra ocaktan alıp kaselere koyup sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.