Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Ballı İrmik Helvası

Yumuşacık Ballı İrmik Helvası
0
40

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yumusacik-balli-irmik-helvasi.jpg

Yumuşacık Ballı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 2 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı doruklu şeker
  • Yarım çay bardağı bal

Yumuşacık Ballı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavaya sıvı yağı ve tereyağını alıp ocağa alalım.
  2. Üzerine irmiği koyup orta ateşte kavurmaya başlayalım.
  3. İrmik kavrulurken farklı bir tencereyede şerbetini kaynatıp kenara alalım.
  4. Helva kavrulup rengi dönünce yani buğday rengini alana kadar kavuralım.
  5. Kavrulan helvaya şerbeti yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edelim.
  6. Toparlanana kadar karıştıralım helva kendini toplayınca yarım çay bardağı balı ek edip tekrar karıştıralım.
  7. Balı helvaya yedirdikten sonra ocaktan alıp kaselere koyup sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
Yumuşacık Ballı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt