Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

KURUYAN EKMEKLERİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

KURUYAN EKMEKLERİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ
0
222

dortmelek

FD Üye
Katılım
Eyl 10, 2017
Mesajlar
78
Etkileşim
2
Puan
8
Yaş
36
F-D Coin
71
Ekmek sofralarımızın en baş misafiridir Sofra ne kadar dolu olursa olsun, eğer ekmek yoksa o sofra eksiktir Güzelim ekmek sepetlerinin içindeki tazecik ekmekler iştahla yenmeyi beklerler Ekmeği o kadar severiz ki “ya yetmezse düşüncesiyle hep fazla fazla alırız Sonra da o ekmeklerin bir kısmını tüketemeyip maalesef çöpe atarız Halbuki yeri gelir ekmek birkaç malzeme ilavesiyle başlı başına bir yemeğe dönüşür

Kurumuş Ekmekleri Değerlendirin!
İşte size kuruyan ekmeklerden yapabileceğiniz farklı alternatiflerden birkaçı:
Çok geleneksel bir lezzet olmakla birlikte özellikle büyük şehirlerde unutulmaya başlanan bir yemektir papara Hem kuruyan ekmekler değerlendirilmiş olur hem de kullanılan et suyuyla ekmeklerin besin değeri daha da yükseltilir Bir diğer alternatif süt ve yağla ıslatacağınız kuru ekmeklerinizi fırın kabına dizip üzerine de peynir ya da dilediğiniz bir başla malzeme ilavesiyle fırına vermek ve lezzetli bir pizza elde etmektir Yine çok sevilen bir tarif olarak robottan geçireceğiniz ekmeklerinizi soğan, yumurta ve baharat ilavesiyle köfte haline getirmek ve kızartıp servis yapmaktır

Yemeğinizin yanına güzel bir çorba yaptıysanız, kalan ekmeklerinizi minik minik doğrayıp kırmızı biberli, naneli yağda kızartarak nefis kızarmış ekmekçikler (krutonlar) elde edebilirsiniz
Eğer ekmeğiniz çoksa ve hemen tüketemeyecekseniz ekmeklerinizi fırında güzelce kurutun ve sonra robot ya da rondodan geçirerek un haline getirin İşte size köftelerinizde kullanmak için hazır galeta unu Fırında tüm rutubeti giden ekmekleri bozulmadan kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz

Son olarak da size çocukluğumun Pazar günü kahvaltılarından bir ipucu vermek istiyorum; Herkesin iştahla yiyeceği yumurtalı ekmek! Yumurta ve sütü çırpın, ekmeklerinizi bu karışımı batırıp ıslanmasını sağlayın ve sonra da kızgın yağda nar gibi kızartın Ya da aklınıza gelen bir başka tarifi uygulayın ama lütfen kuruyan ekmeklerinizi atmayın…
 

Similar threads

Tasarruf etmek biz hanımlar için her şeyden önce gelen bir konudur Meyve ve sebzelerin tazeliklerini korumak ve çöpe hiçbir gıdayı atmamak için elimizden geleni yaparız Ama bu tutumumuzu konu ekmeklere gelince devam ettiremeyiz Çünkü ne kadar dikkat edersek edelim eninde sonunda bir hafta da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
Eğer evde ekmek yapıyor ve fırından çıkartır çıkartmaz da hemen tüketilmesini sağlıyorsanız o zaman sorun yok demektir Ancak pide ya da ekmeği çokça alıyor ve neredeyse hemen hemen her gün ekmek ziyan olmasını engelleyemiyorsanız işte o zaman bu konumuz tam size göre Bayatlayan ekmekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
Konuta alınan ekmekler, bazen fazla alındığı için ya da yenilmediğinden bayatlayabilir. Bu durumda katiyetle ekmekleri çöpe atmamalı, bayat ekmeklerinizi farklı yemek tanımlarıyla değerlendirmelisiniz. Pekala bayat ekmekler nasıl kıymetlendirilir? Bayat ekmekle hangi yemekler yapılıyor? İşte tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Eve alınan ekmekler, bazen fazla alındığı için ya da yenilmediğinden bayatlayabilir. Bu durumda kesinlikle ekmekleri çöpe atmamalı, bayat ekmeklerinizi farklı yemek tarifleriyle değerlendirmelisiniz. Peki bayat ekmekler nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekle hangi yemekler yapılıyor? İşte tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Kruton (Baharatlı) Tarifi İçin Malzemeler *Yarım bayat ekmek *1 yemek kaşığı zeytinyağı *2 çay kaşığı nane *1 çay kaşığı kekik *Arzuya göre az karabiber *Arzuya göre pulbiber *Tuz Kruton (Baharatlı) Tarifi Yapılışı Bayat ekmekli tariflerden biri olan krutonu, çorbalarda, salatalarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt