Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurutulmuş Mıh Tepesi (Cincile) Mantarı Çorbası

Kurutulmuş Mıh Tepesi (Cincile) Mantarı Çorbası
0
195

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kurutulmuş Mıh Zirvesi (Cincile) Mantarı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 avuç kurutulmuş mıh zirvesi mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 cini sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un silme
  • 1,5 litre ılık su
  • 100 ml süt
  • 2 kısım kereviz sapı
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kurutulmuş Mıh Doruğu (Cincile) Mantarı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yazdan kurutulmuş olan mıh zirvesi mantarımızı evvel uygun bir tencerede bir taşım kaynatıyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede tereyağı ile unu karıştırıp unun kokusu çıkına kadar kavuruyoruz.
  3. Mantarımızın suyunu kavurduğumuz un tereyağa yavaş yavaş ekliyoruz. 1 litre suyu da üzerine ekliyoruz.
  4. İnce ince doğradığımız sarımsakları, kereviz sapını tenceremize ekleyelim.
  5. Mantarlarımızı da tencereye ekleyelim. Kaynadıktan sonra arpa şehriyemizi ve 100 ml sütümüzü ekleyelim.
  6. Pul biber, karabiber, tuzumuzu ekleyelim. 20 dk daha kaynatalım.Afiyetler olsun????.
Kurutulmuş Mıh Doruğu (Cincile) Mantarı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kanlıca Mantarı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo kanlıca mantarı5 yemek kaşığı sıvı yağ1 orta boy soğan1 çay kaşığı tuz Kanlıca Mantarı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhaba arkadaşlar Bolu Mengenimizin meşhur kanlıca mantarı daglardan topladığımız tadına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Sivasın Madımak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı tereyağ1 adet soğanMadımak (Buzluktan çıkarttığımız 250 gram poşete)4 adet kurutulmuş kaburga kemiğiSu (Göz kararı 1 litre)TuzKarabiberPul biber Sivasın Madımak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Nefis Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 paket kültür mantarı1 su bardağı süt1 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı un750 ml su1 fiske karabiber Terbiyesi için 1 yumurta sarısı yarım limonun suyu Üzeri için 3 kısım maydanoz ve dereotu1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler 400 gram kültür mantarı1 adet soğan4 su bardağı sıcak su1 su bardağı sütKarabiberTuzSıvı yağ2 yemek kaşığı un Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı Öncelikle mantarlarımızı güzelce yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tencereye yağı alalım ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler 8-9 adet kültür mantarı1 adet küçük kuru soğan1 su bardağı süt1 litre sıcak su2 yemek kaşığı un (tepeleme)3-4 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberTuz Üzeri için: TereyağıKırmızı biber Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt