
Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Kurutulmuş dolmalık patlıcan
- Kurutulmuş dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 domates rendesi/sosu
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane yada bir tutam taze nane
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
- Pirinç yada arzu ederseniz içine bulgur ekleyebilirsiniz
- 1 adet domates (kapak için)
- (ben pirinç ve bulguru karıştırarak kullandım, elinizde kuru dolmalık patlıcan ve biberin miktarı kadar iç hazırlamanızı tavsiye ederim)
Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıcak suyu tencereye alarak kuru patlıcan yada biberlerin sertliğinin gitmesi amacı ile kısık ateşte bir iki dakika haşlarmış gibi bekletelim.
- Sonrasında suyunun süzülmesi için süngüleye alalım. – pirinç / bulguru yıkayalım. Suyunun süzülmesi için süzgüde bırakalım.
- İç harcımız için; tavaya zeytinyağını ekleyerek, küp şeklinde doğranmış kuru soğanı kavuralım.
- Soğanlar bir kaç dk kavrulunca üzerine salçamızı ilave edelim.
- Rendelenmiş yada sos olarak kullandığımız domatesleri de ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.
- Pirinç / bulguru da ekleyerek karıştıralım. 2-3 dk kavrulunca altını kapatalım.
- Maydanoz, nane, kimyon, karabiber, tuzunu ekleyerek karıştıralım. İç harcımız hazır
.
- Suda yumuşayan dolmalıklarımızın içlerine iç harcımızı dolduralım.
- Ağzı ile aynı hizada olmamasına ve çok sıkıştırılarak doldurmamaya dikkat edelim. Pişerken iç harcı dışarı taşmasını önlemiş olalım.
- Patlıcanların ağızlarını birbirinin içine sıkıştırarak yapabilirsiniz.
- Biberlerin üzerine de domates dilimleri kapatalım. Eğer dilerseniz patlıcanların üzerini de domates dilimi ile kapatabilirsiniz.
- Tenceremizin içine dizilen dolmalarımız pişmeye artık hazır.
- Üzerini iki parmak geçene dek sıcak su ekleyelim ve orta ateşte pişirelim. Her pirinç aynı miktarda su çekmediği için en son (tenceredeki su bitince) pişmiş olmasını kontrol edebilirsiniz.