Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması

Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması
0
48

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kuru-patlican-ve-kuru-biber-dolmasi.jpg

Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kurutulmuş dolmalık patlıcan
  • Kurutulmuş dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 domates rendesi/sosu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane yada bir tutam taze nane
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Pirinç yada arzu ederseniz içine bulgur ekleyebilirsiniz
  • 1 adet domates (kapak için)
  • (ben pirinç ve bulguru karıştırarak kullandım, elinizde kuru dolmalık patlıcan ve biberin miktarı kadar iç hazırlamanızı tavsiye ederim)

Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıcak suyu tencereye alarak kuru patlıcan yada biberlerin sertliğinin gitmesi amacı ile kısık ateşte bir iki dakika haşlarmış gibi bekletelim.
  2. Sonrasında suyunun süzülmesi için süngüleye alalım. – pirinç / bulguru yıkayalım. Suyunun süzülmesi için süzgüde bırakalım.
  3. İç harcımız için; tavaya zeytinyağını ekleyerek, küp şeklinde doğranmış kuru soğanı kavuralım.
  4. Soğanlar bir kaç dk kavrulunca üzerine salçamızı ilave edelim.
  5. Rendelenmiş yada sos olarak kullandığımız domatesleri de ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.
  6. Pirinç / bulguru da ekleyerek karıştıralım. 2-3 dk kavrulunca altını kapatalım.
  7. Maydanoz, nane, kimyon, karabiber, tuzunu ekleyerek karıştıralım. İç harcımız hazır :).
  8. Suda yumuşayan dolmalıklarımızın içlerine iç harcımızı dolduralım.
  9. Ağzı ile aynı hizada olmamasına ve çok sıkıştırılarak doldurmamaya dikkat edelim. Pişerken iç harcı dışarı taşmasını önlemiş olalım.
  10. Patlıcanların ağızlarını birbirinin içine sıkıştırarak yapabilirsiniz.
  11. Biberlerin üzerine de domates dilimleri kapatalım. Eğer dilerseniz patlıcanların üzerini de domates dilimi ile kapatabilirsiniz.
  12. Tenceremizin içine dizilen dolmalarımız pişmeye artık hazır.
  13. Üzerini iki parmak geçene dek sıcak su ekleyelim ve orta ateşte pişirelim. Her pirinç aynı miktarda su çekmediği için en son (tenceredeki su bitince) pişmiş olmasını kontrol edebilirsiniz.
Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt