
Kuru Dolma Ve Sarma Tanımı İçin Gereçler
İç gereç;
- 1 su bardağı pirinç
- 2 kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 soyulmuş domates
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı yağ
- 10 kuru dolma
- 10 kuru biber
- 1 deste sarmalık yaprak(yaklaşık 20 adet)
Kuru Dolma Ve Sarma Tanımı Yapılışı
- İç harcı için pirinçi yıkayıp tepsiye alalım .
- Akabinde soğan, domates ve sarımsağı soyup küçük doğrayıp ekleyelim.
- Bütün baharatları kıymayı, yağı ve suyu ek edip karıştıralım.
- Haşladığımız kurutmalıklara birer kaşık ek edip sıcak suda bekleyip süzdüğümüz yapraklara iç harcını koyup ince ince saralım .
- Hepsini tencereye alıp bir dilim limon üzerine ekleyin .
- Varsa dolma taşı yada bi tabak koyup 2 buçuk bardak kaynamış su ekleyin.
- 30 dakika kısık ateşte kaynatalım 10 dakika dinlendirelim ( fotoğrafları ayrıntılı ekledim).