Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Dolma Ve Sarma

Kuru Dolma Ve Sarma
0
89

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
kuru-dolma-ve-sarma.jpg

Kuru Dolma Ve Sarma Tanımı İçin Gereçler


İç gereç;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 soyulmuş domates
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı limon
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı yağ
Başka gereçler;
  • 10 kuru dolma
  • 10 kuru biber
  • 1 deste sarmalık yaprak(yaklaşık 20 adet)

Kuru Dolma Ve Sarma Tanımı Yapılışı

  1. İç harcı için pirinçi yıkayıp tepsiye alalım .
  2. Akabinde soğan, domates ve sarımsağı soyup küçük doğrayıp ekleyelim.
  3. Bütün baharatları kıymayı, yağı ve suyu ek edip karıştıralım.
  4. Haşladığımız kurutmalıklara birer kaşık ek edip sıcak suda bekleyip süzdüğümüz yapraklara iç harcını koyup ince ince saralım .
  5. Hepsini tencereye alıp bir dilim limon üzerine ekleyin .
  6. Varsa dolma taşı yada bi tabak koyup 2 buçuk bardak kaynamış su ekleyin.
  7. 30 dakika kısık ateşte kaynatalım 10 dakika dinlendirelim ( fotoğrafları ayrıntılı ekledim).
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt