

Trans Yağ ve Kalori artmış olur
Et Tüketiminin artmasına bağlı olarak Öbür besin kümelerinde Zerzevat,Meyve ve Tahıl Tüketiminde azalmalar olurken Hamur işleri ve Tatlı Tüketiminde artışlar görülür.Gün boyunca devam eden bayram gezmeleri hem besin tüketiminin artmasına ve oturmaya bağlı olarak hareketin azalmasına neden olmakta bu tablo Kilo alımına yer hazırlamaktadır.
Bayram Teklifleri;
Bayramdan bir kaç gün evvel vucut dinlendirilebilir.Sebze ve Meyve,Kurubakliyat Az yağlı Yoğurt tüketimi artabilir,Kurban Etinin sindirimi sıkıntı olduğu için geç saatlerde Tüketilmemelidir.
Bayram mühletince tatlı tüketimine dikkat etmek ağır yağlı ve Şerbetli tatlılar alanına daha hafif olanlar Sütlü tatlılar,Meyveli tatlılar yahut Meyve tercih edilmelidir.
Et asidik bir besindir ve sindirimi uzun sürer bu yüzden su içilmesi ve gün içinde GREYFURT,BADEM,BOL YEŞİLLİK,SALATALIK,BROKOLİISPANAK,MAYDANOZ,YABAN MERSİNİ, üzere alkali besinlerden faydalanmak gerekir.
Yenilen et ve etli yemeklerin çok tuzlu olmamasına dikkat etmeli et yemeklerinin yanında etteki demirin daha kaliteli emilmesi çin kesinlikle C VİTAMİNİ içeren MAYDANOZ,LİMON,KIRMIZI BİBER, üzere besinler tüketilmelidir.
İkramların yarısını tüketmek yahut red etmek üzere bir hakkınız olduğunu unutmamak gerekir
Et tüketimini Tek öğünde yapıp Öğünleri daha hafif geçirmeye çalışmak ve hareketli olmaya devam etmek gerekir
SAĞLIKLI BİR BAYRAM GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE..........