Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuranı Kerim Hatim Duası Nasıl Yapılır

Kuranı Kerim Hatim Duası Nasıl Yapılır
0
178

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hatim damgalamak, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından ardına kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani tanrısal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim
Kur'anı Kerim'i doğru okuyup bitirdikten sonradan yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz Kur'anı hatmedeceği vakit, ailesini, komşularını toplar ve onlarla birlikte dua ederdi bu nedenle hatim duası için dostları ve aileyi toplamak müstehaptır
Hatim duasına başlamadan hemencecik önce Nas ve Fatiha sureleri ile Bakara suresinin başından beş ayet okumak sünnettir Bu surelerin ardındaki Hatim duası yapılır *

Similar threads

Hatim muhurlemek, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani kutsal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim Kur'anı Kerim'i baştan sona okuyup bitirdikten sonra yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Hatim Nedir Hatim Sözlük anlamı, damgalamak, sona erdirmek ve son vermek Istılahta; Kur'ânı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'ânı Kerîm'i hatmetmesi demek, Kur'ân'daki 114 surenin tamamını okuyup bitirmesi demektir Hatim, Kur'ân'ı yüzünden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
Hatim ne demektir Hatim neye denir Hatim nedir Kısaca Hatim ,sozluk anlamı, muhurlemek, sona erdirmek ve bitirmek Istılahta; Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'anı Kerim'i hatmetmesi demek, Kur'an'daki 114 surenin tamamını okuyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Hatim Nedir Hatim Sozluk anlamı, muhurlemek, sona erdirmek ve bitirmek Istılahta; Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'anı Kerim'i hatmetmesi demek, Kur'an'daki 114 surenin tamamını okuyup bitirmesi demektir Hatim, Kur'an'ı yuzunden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Hatim Duasından Önce Okunan Süreler Hangileri Hatim ettikten sonradan yapılan Hatim duası öncesinde hangi süreler okunur Kuranı Kerimi başından ardına kadar okuyup, bitirdikten, yani hatmettikten daha sonra yapılan duaya hatim duası adı verilir Hatim duasından önce kısa sürelerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
266
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt