Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 200 ml 3 su bardağı un (2 buçuk bardaktan sonrası denetimli eklenmeli )
- Yarım çay kaşığından biraz az pembe besin boyası
- 2 yemek kaşığı kadar ekmeğe sürülen çikolata
Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un dışında gereçler alınır ve karıştırılır.
- Un da yavaş yavaş ek edilerek yoğrulur.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan küçük kesimler kopartılır.
- Misketten biraz büyük cevizden biraz küçük olacak formda.
- Elimizle yuvarlanıp bastırılarak yuvarlak yassı form verilip tepsiye dizilir.
- Hepsi yapıldıktan sonra çatal ile üzerine bastırılarak form verilir.
- Kurabiyelerimiz 150 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir.
- Kurabiyelerin renginin değişmemesi için kızarmamasına dikkat etmelisiniz.
- Sıkma torbası yahut buzdolabı poşetine kahvaltılık çikolata koyulur.
- Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra iç kısımlarına poşet ile biraz sıkılıp öbür kurabiye üzerine kapatılıp biraz bastırılır. Kurabiyelerimiz servise hazır.

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.