Kupta Kivili Kakaolu Puding Tanımı İçin Malzemeler
Alt katı için:
- 1 paket Dr.Otker kivili jöle
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 paket Dr.Otker kakaolu puding
- Yarım litre süt
- 1 adet kivi
- Kavrulmuş fındık kırıntısı
- Taze nane yaprağı
Kupta Kivili Kakaolu Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bardak kulpları hazırlayalım kenarda beklesin.
- İçine su koyup çalkayalalım su bardakta kalmamasına dikkat edelim. (pudingi bardağa bulaşmaması için yapıyoruz)sadece nemlendirmemiz kâfi olacaktır.
- Puding ve jölenin gerideki tanımına uymayın puding cıvık jölede yeşil su olur verdiğim ölçüde yaparsanız tam kıvamında hafif bir tatlı yapmış olursunuz.
- Jöle için tencereye kivili jöleyi dökün üzerine ketıldan kaynamış 1 buçuk su bardağı sıcak suyu ekleyip çabucak toz çözülene kadar çırpın. Aslında çabucak donuklaşacak.
- Sonra bekletmeden çabucak jöle donmadan çabucak kulplara jöleyi eşit döküyoruz.
- Kup bardaklara eğik jöleyi koyun. Dökülmemesi için mutfaktaki eşyalarla dökülmeyecek halde yan koyup dondurun.
- Bekledikçe 2 saatte jöle zati donacaktır.
- Kıvamını bardağı sağa sola eğdiğinizde dökülmüyorsa kıvamı olmuş ve tutmuştur.
- Jöle donduysa puding üretimine geçelim.
- Puding için bir tencereye 500ml süt koyup üzerine kakaolu pudingli karışımı ekleyip çırpalım.
- Sonra ocağa alıp pişirelim.
- Fokurdayana kadar daima karıştırmayı bırakmayın ki tabanına tutmasın yoğunlaşınca ocağı kapatın ve fokurdama geçene kadar çırpıcı ile çırpın.
- Kabuklaşmadan kulplara muhallebiyi ortadan dökelim etrafına bulaştırmadan.
- Sonra kenarda birinci sıcaklığı çıkana kadar beklesin.
- Kenarda beklesin birinci sıcaklığı çıksın üzerine kağıt havlu örtüp dolaba kaldırın ancak fazla oynatmadan buzdolabına kaldırın. (biraz sıcaklığı geçince kağıt havluyu koyun buharı çıkması lazım yoksa nemli olur birde bunu üzeri pürüzsüz kurumadan taze kalması için yapıyoruz. ).
- Soğumuş donmuş tatlıyı süsleyelim. 1 kiviyi 6dilim kesip kağıt havlunun üzerine koyup kivinin suyunu emdirin. Hemde muhallebi üzerinden suyunu bırakmaz.
- Sonra muhallebinin üzerine bir tane kivi koyun. 1 tatlı kaşığı kavrulmuş fındık ve nane yaprağı ile süsleyelim.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.
Kupta Kivili Kakaolu Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı