Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kivi Rüyası (Jöleli Kivili)

Kivi Rüyası (Jöleli Kivili)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kivi-ruyasi-joleli-kivili.jpg

Kivi Düşü (Jöleli Kivili) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 çay, bardağı nişasta buğday yahut mısır farketmez
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
Üzerini ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme kaşık nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay, bardağı toz şeker
  • Şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Krema soğuduktan sonra eklenecekler
  • 2 paket toz kremşanti
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
En üst süsleme için;
  • 1 paket kivili elmalı jöle
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta uzunluk kivi

Kivi Düşü (Jöleli Kivili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle ıspanağımızı 1 çay bardağı olacak formda ayarlayıp hafif haşlayıp blendardan geçiriyoruz, oda ısısına gelene kadar bekliyoruz.
  2. Daha sonra yumurta toz şeker ile beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ıspanak püresi koyup karıştırıp, daha sonra un nişasta kabartma tozu ve şekerli vanilini de eleyerek koyuyoruz.
  3. Evvelce ısıtılmış 180 derecede fırında denetimli biçimde pişiriyoruz. Pişen keki fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca 1 su, bardağı süt ile ıslatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Daha sonra derin tencereye şekerli vanilin, tereyağ, haşhaş, kremşanti haricinde başka gereçleri koyuyoruz. Süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta koyup puding kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişince altını kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve tereyağ koyup, eriyene kadar karıştıralım 1 yemek kaşığı mavi haşhaşı da ekleyip güzelce karıştıralım kenara alıp yeterlice soğumasını bekleyelim.
  6. Yeterlice soğuyunca içine 2 paket kremşanti ekleyip uygunca 5 dk boyunca kıvam alana kadar karıştıralım. Soğumuş keke soğuk kremayı güzelce eşit olacak halde sürelim 30 dk dinlendirelim buzdolabında.
  7. Daha sonra kaynamış sıcak 2. 5 su bardağı sıcak suya 1 paket elmalı kivili jöleyi dökelim 15 dk ortada karıştıralım ve bekletelim 15 dk sonra krema in üzerinden 4 er sıra olacak biçimde kivi dilimleri dizelim (Ben fazla koydum lakin sizler 4 er tane koyun keserken daha pratik olacaktır)
  8. her dilime 1 kivi olacak biçimde daha sonra ki ilerin üzerinden 15 dk dinlendirdiğimiz jöleyi ki ilerin üzerinden yavaşça dökelim ve buzdolabına alalım bir gün evvelden yapılması gerekiyor ki kıvam daha âlâ oluyor tatlımız hazır deneyenlere afiyet olsun.
Kivi Düşü (Jöleli Kivili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt