elektronikci
FD Üye
Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı garnitür
- 3 yemek kaşığı mısır (konserve)
- Kornişon turşu
- Yeşil ve siyah zeytin
- Mayonez
- Ketçap
- Kaşar peyniri
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patateslerin pişmesi uzun sürdüğü için hemen güzelce patatesleri yıkayalım.
- Bir yüzeyi alüminyum folyo, diğer yüzeyi ise pişirme kağıdından oluşan çok amaçlı pişirme kağıdıyla patatesleri saralım.
- Çok amaçlı pişirme kağıdı yoksa önce yağlı pişirme kağıdına sonra alüminyum folyaya saralım.
- 250°önceden ısıtılmış fırında 2 saat pişirelim .
- Çıkarmadan önce çöp şişle baktım ve piştiğini anlayınca fırından çıkardım kontrol etmeden çıkarmayın.
- İçini oyup ayrı bir kapta tereyağı ,kaşar peyniri ve tuzla iyice karıştıralım ve patatesin içini tekrar dolduralım.
- Üzerine garnitür,mısır, kornişon turşu, siyah ve yeşil zeytin koyup ketçap ve mayonez ile süsleyip sıcak servis edelim.
Kumpir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.