elektronikci
FD Üye

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı garnitür
- 3 yemek kaşığı mısır (konserve)
- Kornişon turşu
- Yeşil ve siyah zeytin
- Mayonez
- Ketçap
- Kaşar peyniri
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patateslerin pişmesi uzun sürdüğü için hemen güzelce patatesleri yıkayalım.
- Bir yüzeyi alüminyum folyo, diğer yüzeyi ise pişirme kağıdından oluşan çok amaçlı pişirme kağıdıyla patatesleri saralım.
- Çok amaçlı pişirme kağıdı yoksa önce yağlı pişirme kağıdına sonra alüminyum folyaya saralım.
- 250°önceden ısıtılmış fırında 2 saat pişirelim .
- Çıkarmadan önce çöp şişle baktım ve piştiğini anlayınca fırından çıkardım kontrol etmeden çıkarmayın.
- İçini oyup ayrı bir kapta tereyağı ,kaşar peyniri ve tuzla iyice karıştıralım ve patatesin içini tekrar dolduralım.
- Üzerine garnitür,mısır, kornişon turşu, siyah ve yeşil zeytin koyup ketçap ve mayonez ile süsleyip sıcak servis edelim.
Kumpir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı