Kumpir Tanımı İçin Gereçler
- 6-7 tane orta uzunluk patates
- 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 6-7 tane sosis
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 kornişon turşu
- 1.5 su bardağı mısır
- 8-9 zeytin
- Yarım su bardağı haşlanmış havuç ve bezelye
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kumpir Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup kaynar suda haşladım.
- Akabinde yumuşayınca içine kaşar peyniri tuz ve tereyağını ek edip ezdim.
- Tavada yağı kızdırdıktan sonra salçayı ekledim.
- Akabinde sosisleri pişirip kapattım.
- Borcama püreyi yaydım.
- Üzerine sosis turşu, havuç, bezelye ,zeytin ,mısır ve en üste kaşarı ekleyip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.