Kremalı Tadında Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kase mısır (konserve)
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su (gerekirse arttırın)
- Tuz, karabiber, zerdeçal
Kremalı Tadında Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağını uygun bir tencereye koyup ocağa alıyoruz ve ocakta erimesini sağlıyoruz.
- Minik küpler halinde doğradığımız soğanı ekleyip kavuruyoruz.
- Hafif pembeleşen soğana un ek ediyoruz ve bi cins kavurmaya devam ediyoruz.
- Mısırı, sütü ve suyu koyup daima karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz.
- Kıvama bakın gerekirse su ek edin.
- En son baharatları ekleyip ocağın altını kapatıp servis edin ????.