Kremalı Patatesli Ispanaklı Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane yufka
- 1 paket krema (200 ml)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 şişe maden suyu
- 7 tane patates
- 500 gram ıspanak
- 2 tane soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Tuz
- 2 tane yumurta sarısı
Kremalı Patatesli Ispanaklı Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcını hazırlayalım. Patateslerimizin kabuğunu koyalım ve haşlayalım. Patatesleri iyice ezelim.
- Ispanakları ayıklayalım yıkayalım ince doğrayalım.
- Soğanlarımızı küçük doğrayalım.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını koyalım.
- Soğanları kavuralım üzerine ıspanakları ekleyelim. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Ezdiğimiz patatesi ilave edelim.
- Baharatlarını ve tuzunu ilave edip iyice karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Homojen bir karışım elde edince altını kapatalım.
- İçimiz ılıdıktan sonra sos için krema maden suyu ve sıvı yağı çırpalım.
- Yufkamızı masaya serelim.
- Ve sosu her yerine sürelim.
- Üzerine 6 parçaya ayırdığımız patatesli harcı yayalım.
- Üzerine tekrar yufka koyalım.
- Onu da soslayalım ve harcımızı yayalım.
- Son yufkayı da aynı şekilde tamamlayalım.
- Kenarlarını 2 cm kadar içine katlayalım.
- İncecik sıkı bir şekilde sarıp rulo haline getirelim.
- Kalan 3 yufka için de aynı işlemi yapalım.
- Rulo börekleri 10 dk kadar dinlendirelim.
- Ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Böreklerimizi dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.