bilgisayarci
FD Üye
Kremalı Ispanaklı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs (julyen doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 kutu krema
- ½ çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Kremalı Ispanaklı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tencerede tereyağ eritilir.
- Üzerine küçük doğranmış soğan eklenerek sotelenir.
- Daha sonra tavuklar ile sarımsak eklenerek sotelemeye devam edilir.
- Tavukların pişmesine yakın doğranmış ıspanaklar ile baharatlar ek edilir.
- Tavuklar piştikten sonra soya sosu ile hardal ek edilerek karıştırılır.
- En son ocağın altı kısılır ve un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Su ve krema eklenerek kapağı kapatılır.
- Krema kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve birkaç dk daha pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.