bilgisayarci
FD Üye
Krem Üzere İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- ️40 gram tereyağı
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ (60ml)
- ️1 su bardağı irmik (á 220ml)
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (160ml )
- ️1 bardak süt (á 220ml)
- ️1 avuç dövülmüş ceviz
Krem Üzere İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Bir bardak irmik ekleyin ve yaklaşık 5 dakika karıştırın.
- Şimdi cevizleri ekleyin. İrmik kavrulana kadar karıştırın.
- Kavrulduktan sonra, ocak ayarını biraz daha düşürün ve bir bardak sütü yavaşça karışıma dökün.
- İrmik sütü emdikten sonra 3/4 su bardağı şeker ilave edebilirsiniz. Ocak düzeyi düşük kalır.
- İrmiğimiz şekeri de emdikten sonra ılık yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz.